Signicat Webinar Series deel 2: Optimaliseren van identificatie in de digitale customer journey

Kom meer te weten over het online identificeren van uw klanten aan de hand van een fysiek identiteitsdocument.

  • Opgenomen webinar nu beschikbaar

Registreer nu

KYC-and-AML-compliance

Stel de Customer Journey centraal

Veel Customer Journey’s beginnen tegenwoordig online. Klanten verwachten het aanvraagproces ook volledig online af te kunnen ronden. Toch worden zij bij financiële producten zoals kredieten en verzekeringen, maar zeker ook voor het sluiten van andere overeenkomsten, teleurgesteld.

Vaak wordt hiervoor gevraagd een kopie paspoort te uploaden of een aanvraagformulier uit te printen en te ondertekenen. Anno 2020 is dat niet meer nodig en kan de identificatie van klanten volledig online en op afstand uitgevoerd worden. Zelfs als hiervoor een identiteitsdocument nodig is. Hierdoor kan voldaan worden aan de eisen die o.a. de AVG en de WWFT stellen.

In ons webinar beantwoorden we in ieder geval de volgende vragen:

  1. Hoe kun je voldoen aan regelgeving en toch de klant centraal houden bij een online identificatie proces?
  2. Welke controles op een identiteitsdocument worden er in een digitale klantreis uitgevoerd?
  3. Hoe verhouden identiteitsdocumenten zich tot electronische identiteitsbewijzen in een clientonderzoek?

Ontmoet de sprekers

allard

Allard Keuter | Signicat

Allard werkt al 18 jaar in de identity en payments markt, bij met name banken, verwerkers en technolgiebedrijven. In de afgelopen 5 jaar was hij verantwoordelijk voor de oprichting van iDIN, het elektronische identiteitsplan van de Nederlandse bank, waarmee technologische, zakelijke en juridische uitdagingen worden aangepakt. In deze rol heeft hij te maken gehad met de toezichthoudende autoriteiten, de publieke sector en tal van particuliere ondernemingen die worstelen met onboarding, identiteiten en elektronische handtekeningen. 

edwin_webinar

Edwin de Ron | Signicat

Komende vanuit het innovatieve betalingsverkeer, heeft Edwin in 2019 de overstap gemaakt naar het aangrenzende domein van digitale identiteit. In zijn rol als Sr Account Executive is hij er op gericht de klantreizen van Nederlandse bedrijven te digitaliseren en te laten voldoen aan wet- en regelgeving. Zijn klantfocus zorgt er voor dat hij de beste keuze voor de klant maakt uit het ruime assortiment van het Signicat platform.

Registreer nu

De kracht van een digital identity service provider zoals Signicat, zit in de grote variatie van manieren om klanten zich online te laten identificeren én die manieren te combineren tot nieuwe diensten. Zo wordt het gebruik van iDIN nog waardevoller als we de houder van het identiteitsdocument in een klantreis kunnen authentiseren.

Edwin de Ron, Signicat

Onze klanten

Societe General
DNB
Saxo Bank
Tryg
Posten
PayEx
BMW
Schibsted Media Group
EnterCard
Konica Minolta
Gassco
Statens Pensjonskasse